Fredagsmatch och lite av en måstematch när vi begav oss till Bergsjövallen för första gången i år.
Vi ställde upp med följande elva: Philip - Rinman, Pontus.O, Jojje, Glenn - Richard, Johan - Itian, Toffis, Oliver - Tobbe
Ersättare: Mattias, Jancke, Hoang, Törnkvist

FÖRSTA HALVLEK
Real spelar första 20-25 med 10 man, innan deras elfte gubbe dyker upp. Som väntat så backar man hem på egen planhalva och krymper ytor. Vi får dock en chans omgående när Tobbe jobbar till sig ett friläge men avslutet går rakt på målvakten.
Första halvtimmen består av bollinnehav för oss, som rullar bollen och Real som försvarar. Vi har bra tålamod även om det går lite för långsamt stundtals. På en fast situation så blir det lite kalabalik och Pontus träffar insidan av stolpen.
Vi försöker varierar rullandet med en del djupledsbollar. På en sådan från Johan löper sig Tobbe till ett bra läge, och rullar in bollen bakom Kitterfeldt, 0-1! Skönt att spräcka nollan.
Nu lyfter Real laget lite och får en frispark som dom lyfter in mot straffområdet. Philip går upp i närkamp och plockar bollen. Men när han faller till marken så tappar han bollen och Bergstedt har bara att raka in bollen, 1-1!
Helt onödigt, men vi drabbas inte av panik. Richard gör en djupledslöpning, får bollen i straffområdet och slår in den, och där är Tobbe och avslutar säkert, 1-2!
Magnusson i Real åker på en varning i slutet av halvleken.
En helt ok första halvlek, vi vet ju dock att vi kan bättre och att Real kommer att tröttna.

ANDRA HALVLEK
Det dröjer 3 minuter in i andra halvlek innan Tobbe fixar en frispark som han tar hand om själv. En fin knorr över muren och in i krysset, 1-3! Hattrick! Äntligen så får vi en bra start i en andrahalvlek.
Nu skapar vi mer och och Oliver får en felträff vid en fast situation som når Jojje på bortre stolpen, som får till ett strikeravslut upp i nättaket, 1-4!
Reals Wästlund åker på matchens andra och sista varning. Jancke, som gjorde 6A-debut, rör om ordentligt med sina löpningar och på en sådan kommer han fri och gör någon sorts chip, som istället blir ett pass där Itian dyker upp, men Real lyckas freda sig.
Richard tar sig in i straffområdet och spelar Tobbe, som gör ett konstmål när han lyfter in bollen i bortre krysset, 1-5!
6 minuter senare så spelar Hoang Jancke som enkelt skyfflar in 1-6!
Itian har ett par lägen där målvakten räddar det ena och ett går över. Jancke har en nick som är nära att slinka in.
Istället så kontrar Real när Janckes skarvnick bakåt gör över Johan och det blir ett motlägg på Jojje och Pukari kommer fri och lägger in bollen bakom Philip, 2-6! Strax efter detta så är Real uppe igen och slår ett perfekt inlägg men bollen nickas över från någon meters avstånd.
Istället så är det vi som gör mål när Törnkvist spelar in till Richard som skjuter från distans och målvakten kan bara se på när bollen trycks in i nätmaskorna, 1-7!

SAMMANFATTNING
En lite konstig match där Real av förklarliga skäl försvarar sig, men tröttnar och det rinner iväg i andra halvlek.
Vi har bra tålamod och tuggar på matchen igenom. Rullar boll och söker dom vägarna framåt som vi vill. Behöver bara göra det ännu mer och ännu bättre. Viktigt vinst hursomhelst!

Matchens GaFFlar:

Tobbe: 4 mål snackar man inte bort. Redan uppe på samma målskörd som ifjol. Inte oväntat för oss som följer honom på nära håll.

Richard: Är i stort sett involverad i allt. Sätter igång anfall, rullar boll och vinner boll. Dessutom några djupledslöpningar som ger resultat.

Jojje: Pushar laget och är säker därbak. Vinner enkelt närkamper med sin styrka och speluppfattning. Dessutom första målet i GaFF.